Μελαχροινή με κρέμα ή πουτίγκα



Μια συνταγή της κυρίας Βανας Ντελη.Ρεβ. για ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ Ή ΠΟΥΤΙΓΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Μελαχροινή με κρέμα ή πουτίγκα

Συνταγή
5 αυγά
1,5 φλ.τσ ζάχαρη
2 φλ.τσ.αλεύρι
1,5 φλ.τσ σιμιγδάλι ψιλό
3 φλ.τσ.καρύδι τριμ.
1 μπέικιν
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ κοφτό σόδα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι

Σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού
Βράζουμε 5'

Κρέμα
Χτυπάμε
2 άνθος στιγμής με το ανάλογο γάλα
Προσθέτουμε
3 κούπες σαντιγί χτυπημένη και
1/2 κουτί ζαχαρούχο

Χτυπάμε με το μίξερ τ αυγά χωριστά
Τ ασπράδια μαρέγκα με τη μισή ζάχαρη,
Και τους κρόκους με την άλλη μισή .
Προσθέτουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Αφήνουμε το μίξερ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας εναλλάξ τη μαρέγκα με το αλεύρι σιμιγδάλι κουταλιά κουταλιά.
Θέλουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να μην μας κοπεί η μαρέγκα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα πλατιά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε 45' περίπου σε μέτριο φούρνο.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Όταν βγει απ' το φούρνο αφήνουμε λίγο και κατόπιν σιροπιάζομαι κουταλιά κουταλιά να πάει παντού!
Δε βιαζόμαστε να ναι ομοιόμορφο το σιρόπιασμα και να το πιεί σωστά!
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, και ρίχνουμε επάνω την κρέμα.
Γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια!