Χοιρινό ρολό ψητό στο φούρνο με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και βερίκοκα



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΨΗΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινό ρολό ψητό στο φούρνο με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και βερίκοκα

Υλικά
1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά
1 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πορτοκάλι χυμό
2 κούπες νερό
200 γρ ξερά δαμάσκηνα
200 γρ ξερά βερίκοκα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
Λίγο δενδρολίβανο
Λίγο θυμάρι
Αλάτι κ πιπέρι.

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ όλες τις πλευρές σβήνουμε με το κονιάκ κ σε λίγο με τον χυμό,ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά μας!!
Βάζουμε το κρέας στην γάστρα η στο πυρέξ, σκεπάζουμε και ψήνουμε για δυο ώρες στους 180!! Παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα δαμάσκηνα κ τα βερίκοκα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε δεξιά κ αριστερά στην πιατέλα με το κρέας που έχουμε κόψει σε φέτες.
Διαλύουμε με λίγο κρύο νεράκι το κορν φλάουρ κ το ρίχνουμε μέσα στο ζουμί..
Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε το κρέας ..