Εκμέκ με έτοιμο τσουρέκι




Μια συνταγή της κυρίας Μαρίας Λαρου για ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Εκμέκ με έτοιμο τσουρέκι

Δεν υπάρχουν λόγια !!!!

Κόβουμε ένα τσουρέκι σε φέτες όχι πολύ λεπτές τις βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ και ψήνουμε στον φούρνο να πάρουν λίγο χρώμα.
Φτιάχνουμε σιρόπι με 2μιση κούπες νερό,2 ζάχαρη και μισό λεμόνι αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και το ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω στο τσουρέκι που έχουμε βγάλει από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει και εντωμεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα δύο λίτρα γάλα και δέκα κουταλιές της σούπας ζάχαρη να ζεσταθεί.
Σε εκατό γραμμάρια γάλα διαλύουμε 8 κουταλιές της σούπας κορνφλαουρ και 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα δύο βανίλιες ή μια κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια,δύο κρόκους που έχουμε ανακατέψει λίγο με ένα πιρούνι και εκατό γραμμάρια καλό βούτυρο και ανακατεύουμε καλά και μετά το στρώνουμε πάνω στο σιροπιασμένο τσουρέκι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε δύο μόρφατ και τέσσερα φλυτζάνια τσαγιού άχνη και τέσσερις κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο να γίνει σαντιγί και την στρώνουμε πάνω στην κρύα κρέμα και φυσικά βάζουμε πάνω και φυστικάκι Αιγίνης.
Είναι τέλειο κέρασμα δοκιμάστε το η συνταγή είναι της κυρίας Τζένης Τσανακτσιδου αλλά με κανταίφι εγώ έβαλα τσουρέκι!!!