Σκορδαλιά με πατάτα

Ένα υπέροχο συνοδευτικό, τόσο φίνο, ελαφρύ και με βελούδινη υφή!

Υλικά

  • 4 -5 μέτριες πατάτες
  • σκόρδο, όσο προτιμάτε  (εγώ για πιο ελαφριά γεύση έβαλα 1/2 σκελίδα)
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • χυμός ενός λεμονιού
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
  2. Μόλις βράσουν, όπως είναι ζεστές, ρίχνουμε το λάδι - σκόρδο - άνηθο - λεμόνι - αλάτι και τα πατάμε με το ραβδομπλέντερ ώστε να γίνουν βελουτέ (αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, χρησιμοποιείστε το μπλέντερ).
Γίνεται υπέροχη.


Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου