
Ένα υπέροχο συνοδευτικό, τόσο φίνο, ελαφρύ και με βελούδινη υφή!
Υλικά
- 4 -5 μέτριες πατάτες
- σκόρδο, όσο προτιμάτε (εγώ για πιο ελαφριά γεύση έβαλα 1/2 σκελίδα)
- άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
- χυμός ενός λεμονιού
- αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
- Μόλις βράσουν, όπως είναι ζεστές, ρίχνουμε το λάδι - σκόρδο - άνηθο - λεμόνι - αλάτι και τα πατάμε με το ραβδομπλέντερ ώστε να γίνουν βελουτέ (αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, χρησιμοποιείστε το μπλέντερ).
Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου