Τέλεια κρουασάν



Μια συνταγή της κυρίας Χρύσας Με για ΤΕΛΕΙΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τέλεια κρουασάν

Έκανα κι εγώ τα κρουασάν της Ελπίδας..που είχα δει στην ομάδα..
Δεν έχω λόγια..είναι η ζύμη που έψαχνα καιρό...
Είναι τουλάχιστον για την δική μου γεύση ..σαν τα κρουασάν που έχουν στο ξενοδοχείο.στην σπιτική τους βερσιόν..(πιο νόστιμα δλδ.)
Είναι τέλεια!!!!!!!!!!

Τα υλικά είναι..
650 αλευρι περιπου..Κούλα η για ψωμι (εγώ έβαλα γ.ο.χ)
90 γραμ. ζάχαρη
1 φακ. μαγια ή 25νωπη
390 γραμ. γάλα χλιαρό
5 γραμ.αλατι
250 γραμ. βουτυρο μαλακό
Κρόκος με λίγο γάλα για το άλειμμα

Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό γάλα με την ζάχαρη και την μαγιά.. ανακατεύουμε κι αφήνουμε 10λεπτα
Μετά από 10λεπτα ρίχνουμε λίγο αλεύρι.. ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο γάλα.. αλάτι και αλευρι.. μέχρι να έχουμε μαλακή ζύμη να μην κολλάει!..
Σκεπάζουμε μια ώρα.. και συνεχίζουμε παίρνοντας την ζύμη μας και κοβωντας τη σε 16μπαλακια..τα οποία τα ανοίγουμε σε φύλλα όσο ένα πιάτο και αλλειφοντας τα με το βούτυρο εκτός από το τελευταίο..
Τα πατάμε λίγο..τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε ψυγείο για μισή ώρα..
Όταν περάσει η μισή ώρα τα βγάζουμε από το ψυγείο ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο...και χωρίζουμε σε τρίγωνα ..τα τυλίγουμε σαν κρουασανακια.. αφηνουμε σε λαδόκολλα μισή με μία ώρα..κι ύστερα αφού τα αλλειψουμε με τον κρόκο και το γάλα βάζουμε σε πρ.φουρνο..170αερα για 20λεπτα(εμένα μου τα ψησε γύρω στο τέταρτο)
Μου βγήκαν λίγο χοντρουλικα και κακομουτσουνα..αλλά η γεύση τους δεν παίζεται!!!
Εγώ δοκίμασα σε κάνα δύο τρία κι έβαλα Μερέντα μέσα.. αλλά μπορείτε και σαν αλμυρά σαντουιτσακια.. (όπως στην φώτο)..η να βάλετε μετά Μερέντα...
Είναι πραγματικά φοβερά....