
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΟΝΦΙ
Υλικά
- 360 γρ. μακαρόνια gluten free
- 200 γρ. αντσούγια φιλέτο
- 50 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 200 γρ. ντοματίνια
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. αρωματικών (δεντρολίβανο, θυμάρι, ματζουρανα)
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 30 γρ. πελτέ ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κάνουμε αρχικά τα ντοματίνια κονφί.
- Τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ρίχνουμε επάνω τα μυρωδικά, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι, πιπέρι, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 130 βαθμούς για 1 ώρα.
- Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μία σκελίδα σκόρδο.
- Μόλις ξεκινήσει να τσιγαρίζεται το σκόρδο ρίχνουμε την αντζούγια και τον πελτέ.
- Ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά και κρατάμε στην άκρη.
- Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με την αντζούγια.
- Ανακατεύουμε καλά, αν είναι πολύ στεγνά ρίχνουμε δύο κουταλιές από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.
- Τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια κονφί και τις ελιές.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Έκτορας Μποτρίνι