Βασιλόπιτα τσουρέκι



ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ


ΑΦΡΑΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:::
25 γρ μαγια νωπη η 2 φακελακια ξερη,
100 ml νερο χλιαρο,
3 αυγα,
300 γρ ζαχαρη,
240 γρ γαλα χλιαρο,
100 ml χυμο.πορτοκαλιου,
150 ml σπορελαιο,
1 βανιλια,
ξυσμα 2 πορτοκαλιων,
1 κ.γ.μαχλεπι,
1 κ.γ.κακουλε,
1 κ γ.μαστιχα σκονη,
1 κιλο αλευρι + λιγο για το ζυμωμα στον παγκο,
μια πρεζα αλατι!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Βαζουμε στο μπολ το γαλα-μαγια και το νεροτα ανακατευουμε με συρμα και το σκεπαζουμε για 15 λεπτα!
Βαζουμε στην λεκανη την ζαχαρη-αυγα και τα ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε τον χυμο,το ξυσμα,τα μυρωδικα και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε το λαδι και 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Τελος ριχνουμε λιγο-λιγο αλευρι και ζυμωνουμε!
Αλευρωνουμε τον παγκο βαζουμε την ζυμη πανω και την ζυμωνουμε καλα!
Βαζουμε την ζυμη σε λαδωμενο μπολ την σταρυωνουμε και την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε σε ταψι (30ν)βαζουμε το φλουρι σε ενα σημειο την παταμε και την σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Τελος την αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο νερο και την ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο μεσαια αντιστασεις μεχρι να κοκκινίσει καλα !
Εμενα στον φουρνο μου μου πηρε 45 λεπτα!
Την βγαζουμε και την αφηνουμε να κρυωσει!

ΓΛΑΣΣΟ::
Βαζουμε 2 σοκολατες των 125 γρ η καθεμια (λευκες) σε ταψακι χωρις να τις σπασουμε!
Οπως ειναι ζεστος ο φουρνος τις βαζουμε μεσα και αφηνουμε να μαλακωσουν χωρις να τις ανακατευουμε!
Τις βγαζουμε τις ανακατευουμε να γινουν λειες και ριχνουμε το γλασσο πανω στην βασιλοπιτα!
Διακοσμηση οτι θελουμε!