Αρνάκι με διάφορα Λαχανικά στη γάστρα

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Ένα αρνάκι με απερίγραπτη νοστιμιά και τόσο μαλακό που λιώνει στο στόμα! 
Ένα πιάτο που πραγματικά είναι υπέροχο!


Υλικά:

  • 4 κομμάτια αρνάκι
  • 5 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
  • 4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 parsnips (είναι ρίζα, παστινάκι σαν καρότο ), κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες, κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3/4 κούπας καλό κόκκινο κρασί
  • 3 κούπες ζωμό κότας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας.
  3. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε, δύο - δύο κομμάτια κάθε φορά.
  4. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
  5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα λαχανικά μας ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 8 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
  7. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  8. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση τα μεταφέρουμε στη γάστρα μαζί με το κρέας.
  9. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα σιγοψήνουμε για περίπου 1 με 1,5 ώρα, αφού ελέγξουμε το κρέας μας.
  10. Αν έχουμε πολύ αραιό ζουμάκι το πήζουμε με λίγο κορν φλάουρ.

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Δημιουργός συνταγής: Elena Psillia

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget