Αρνάκι στη γάστρα με διάφορα λαχανικά



Μια συνταγή της κυρίας Elena Psillia για ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αρνάκι στη γάστρα με διάφορα λαχανικά

μπουκιά και συχώριο ..λιώμα !!! Ένα πιάτο πραγματικά υπέροχο!!

Υλικά:
4 κομμάτια αρνάκι
5 σκελίδες σκόρδο
4 καρότα
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 parsnips (είναι ρίζα, παστινάκι σαν καρότο )
2 πατάτες
2 κσ πελτέ ντομάτας
3/4 κούπας καλό κόκκινο κρασί
3 κούπες ζωμό κότας
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Δυο δύο καλύτερα.
Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα λαχανικά μας να πάρουν ωραίο χρώμα περίπου 8 λεπτά.
Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μόλις πάρει βράση τα μεταφέρουμε στη γάστρα μαζί με το κρέας.
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα σιγοψήνομαι για περίπου 1 με 1 1/2 ώρα, αφού ελέγξουμε το κρέας μας.
Αν έχουμε πολύ αραιό ζουμάκι το πήζουμε με λίγο κορν φλάουρ.
Γίνεται λουκούμι στη γάστρα και η νοστιμιά του απερίγραπτη.