
ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Ένα αρνάκι με απερίγραπτη νοστιμιά και τόσο μαλακό που λιώνει στο στόμα!
Ένα πιάτο που πραγματικά είναι υπέροχο!
Υλικά:
- 4 κομμάτια αρνάκι
- 5 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
- 4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 2 parsnips (είναι ρίζα, παστινάκι σαν καρότο ), κομμένα σε φέτες
- 2 πατάτες, κομμένες σε φέτες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 3/4 κούπας καλό κόκκινο κρασί
- 3 κούπες ζωμό κότας
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε, δύο - δύο κομμάτια κάθε φορά.
- Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα λαχανικά μας ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 8 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση τα μεταφέρουμε στη γάστρα μαζί με το κρέας.
- Τα βάζουμε στο φούρνο και τα σιγοψήνουμε για περίπου 1 με 1,5 ώρα, αφού ελέγξουμε το κρέας μας.
- Αν έχουμε πολύ αραιό ζουμάκι το πήζουμε με λίγο κορν φλάουρ.
Δημιουργός συνταγής: Elena Psillia
