Τούρτα ταψιού σοκολάτα



ΤΟΥΡΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


καταπληκτική !!!!

Κρέμα:
4 ερμόλ,
2 ζαχαρούχο,
150γρ. κουβερτούρα.
Τα χτυπάω για 5 λεπτά και μετά αδειάζω την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω για 2 λεπτά.

Γλάσο:
300γρ. Κουβερτούρα,
350 γρ. κρέμα γάλακτος.
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, μετά αδειάζω την κουβερτούρα και όταν λιώσει την στρώνω πάνω από την κρέμα.

Σιρόπι:
Δυόμισι ποτήρια ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό. Το βράζω για 3 λεπτά.
Το παντεσπάνι το πήρα έτοιμο γιατί δεν είχα χρόνο να φτιάξω δικό μου.
Είναι σε δύο στρώσεις το παντεσπάνι.

Συναρμολόγηση
Στρώνω το ένα παντεσπάνι, το σιροπιάζω και στρώνω την μισή κρέμα.
Βάζω το δεύτερο παντεσπάνι το σιροπιάζω και ρίχνω την υπόλοιπη κρέμα.
Το βάζω στο ψυγείο για λίγη ώρα και μετά ρίχνουμε το γλάσο από πάνω.
Την επόμενη μέρα το κόβουμε σε κομμάτια.


Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Κανιου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!