Τρουφάκια



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Kappou για ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Τρουφάκια

Απλά τέλεια !!!

Υλικά (περίπου 60 τεμ.)
1 κούπα γάλα
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/4 κούπας κονιάκ
2 1/2 κούπες χοντροαλεσμένα καρύδια
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
4 κροκάδια (προαιρετικά αλλά εγώ τα βάζω)
4 κούπες μπισκότα πτι-μπέρ χοντροκομμένα
300γρ. τρούφα για το τύλιγμα

Βράζουμε το γάλα. ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το κονιάκ και τα καρύδια.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τους κρόκους.
Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα του βουτύρου με αυτό της σοκολάτας.
Ρίξτε και ζυμώστε μέσα σ' αυτό τα μπισκότα.
Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει καλά.
Βουτώντας τις παλάμες σας στο κονιάκ, πλάσετε μικρά μπαλάκια και τυλίξτε τα στην τρούφα.
*τοποθετήστε τα σε γκοφρέ χαρτάκια θήκες, και βάλτε τα πάλι στο ψυγείο, ερμητικά κλειστά μέχρι να τα προσφέρετε. (διατηρούνται 1 μήνα στο ψυγείο και 2 μήνες στην κατάψυξη