
ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ
Υλικά
36 μπισκότα σαβουαγιάρ
300 ml στιγμιαίο καφέ ή espresso (σε θερμοκρασία δωματίου)
10 ml λικέρ
500 γρ. τυρί κρέμα (έβαλα μασκαρπόνε)
600 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
κακάο κοσκινισμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με ζάχαρη και βανίλια 3 - 4 λεπτά να αφρατέψει.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ανακατεύουμε με το μείγμα τυρί κρέμα να ενωθούν.
Στο μπολ με τον καφέ ρίχνουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.
Βουτάμε στον καφέ τα σαβουαγιάρ ένα - ένα για 2 δευτερόλεπτα και στρώνουμε σε ένα ταψάκι (έστρωσα 18 μπισκότα κάτω), έπειτα τη μισή κρέμα, ξανά σαβουαγιάρ που έχουμε βουτήξει στο καφέ και από πάνω κρέμα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο 3 ώρες και πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.