
ΨΗΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
- 6 κυδώνια
- 3 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 3 και 1/2 του τσαγιού νερό
- χυμό από μισό ρόδι -προαιρετικά -
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- 2 ξυλάκια κανέλα
- λίγα γαρυφαλλάκια
- λίγα σποράκια από το κυδώνι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια.
- Τα κόβουμε στη μέση και τα καθαρίζουμε εσωτερικά.
- Τα βάζουμε στη σειρά σε ταψάκι ή πυρέξ.
- Ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει με τα αναγραφόμενα παραπάνω υλικά, τα οποία τα βράζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού να λιώσει η ζάχαρη.
- Τα ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Δημιουργός συνταγής: Aristi Georgousi Kiriakopoulou
