Κέικ Πορτοκάλι με ολόκληρα πορτοκάλια, μέλι και αλεύρι ολικής

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ


Υλικά

  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κούπα μέλι
  • 2 ολόκληρα μέτρια πορτοκάλια πολτοποιημένα
  • Χυμό και ξύσμα απο 2 πορτοκάλια μέτρια
  • 3 κούπες αλεύρι ολικής
  • 4 κουτ γλυκού μπεικιν παουντερ
  • 1 κουτ γλυκού σόδα την οποία διαλύουμε μέσα στον χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.


Εκτέλεση

  1. Σε μπολ ρίχνουμε το λάδι με το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα. 
  2. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
  4. Τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
  5. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το βάζουμε σε μεγάλη φόρμα για κέικ ή σε δύο μακρόστενες 11 × 25.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
  7. Ελέγχουμε με μαχαιράκι κι αν βγει στεγνό τότε είναι έτοιμο.

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ

Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget