Κέικ πορτοκάλι με ολόκληρα πορτοκάλια, μέλι και αλεύρι ολικής



ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ

Υλικά
1 κούπα λάδι
1 κούπα μέλι
2 ολόκληρα μέτρια πορτοκάλια πολτοποιημένα
Χυμό και ξύσμα απο 2 πορτοκάλια μέτρια
3 κούπες αλεύρι ολικής
4 κουτ γλυκού μπεικιν παουντερ
1 κουτ γλυκού σόδα την οποία διαλύουμε μέσα στον χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

Δεν χρειάζεται μίξερ.
Σε μπολ ρίχνουμε το λάδι με το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα ,το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ.
Ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα για κέικ η σε δύο μακρόστενες 11 × 25 και ψήνουμε βάρους 180 για 45 με 50 λεπτά.
Ελέγχουμε με μαχαιράκι.


Credits: Vasia Zaglara