
ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ
Υλικά
- 1 κούπα λάδι
- 1 κούπα μέλι
- 2 ολόκληρα μέτρια πορτοκάλια πολτοποιημένα
- Χυμό και ξύσμα απο 2 πορτοκάλια μέτρια
- 3 κούπες αλεύρι ολικής
- 4 κουτ γλυκού μπεικιν παουντερ
- 1 κουτ γλυκού σόδα την οποία διαλύουμε μέσα στον χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουτ γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
Εκτέλεση
- Σε μπολ ρίχνουμε το λάδι με το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
- Τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το βάζουμε σε μεγάλη φόρμα για κέικ ή σε δύο μακρόστενες 11 × 25.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
- Ελέγχουμε με μαχαιράκι κι αν βγει στεγνό τότε είναι έτοιμο.


Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara