Σουτζουκάκια γιαουρτλού με αφράτες σπιτικές πίτες



Μια συνταγή της κυρίας Eva Triantafillidou για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ από τη σελίδα στο Facebook Ζουζουνιες


Σουτζουκάκια γιαουρτλού με αφράτες σπιτικές πίτες

Για τα σουτζουκάκια:
Μουσκεύομαι μια μεγάλη φρυγανιά σε μισό φλιτζάνι κρασί κόκκινο και μισό φλιτζάνι νερό.
Σε μισό κιλό κιμά προσθέτουμε τη φρυγανιά ελαφρά στημένη ένα αυγό, δυο σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες ένα κουταλάκι αλάτι λίγο πιπέρι και λίγο κύμινο.
Ζυμώνουμε καλά πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο.
Βγάζουμε τα σουτζουκάκια και στην ίδια κατσαρόλα αδειάζουμε ένα κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, ένα κουτάκι νερό, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι,1 κουταλάκι maggi νοστιμιά και λίγο κρασί.
Αφού πάρει βράση η σάλτσα ρίχνουμε τα σουτζουκάκια και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Για τις πίτες: 
ένα ποτήρι νερό χλιαρό, ένα φακελάκι μαγιά, ένα κουταλάκι ζάχαρη, ένα κουταλάκι αλάτι, τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και αλεύρι όσο πάρει, να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια.
Ζυμώνουμε, πλάθουμε 8 μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί σκεπασμένα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε πιτούλα και τηγανίζουμε!