Ψωμάκια ταψιού



ΨΩΜΑΚΙΑ ΤΑΨΙΟΥ


Είναι απλά αφράτα δοκιμάστε τα!!

Υλικά για 30 κομμάτια
1 κιλό αλεύρι Γ.οχ
600 γρ.Νερο
1 φακελάκι ξερη μαγια
3 κουτ.γλυκ.αλατι
2 κ.σ λαδι
Νερό για την επιφάνεια *

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε όλα τα υλικά ζυμώνουμε ελαφριά ανοίγουμε το φούρνο στους 40 βαθμούς αντιστάσεις τοποθετούμε τη λεκάνη μας σε μια σακούλα μέσα την κλείνουμε ελαφριά και την τοποθετούμε στο φούρνο για μια ώρα
Περνούμε το ταψί του φούρνου αλοιφουμε με λάδι τοποθετούμε την κολα ψησίματος απλώνουμε μετά την 1 ώρα τη ζύμη στο ταψι την απλώνουμε με τα χερια μας να καλύψει την επιφάνεια και με τα δάκτυλα κόβουμε τα κομμάτια όπως εμείς θέλουμε μέχρι κάτω όπως κόβουμε την πίτα μας την αλείφουμε με το πινέλο νερό παντού και σουσάμι αν θελετε (Εγώ δεν το τρώω για αυτο δεν εβαλα) την σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε για 40 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα



Credits:
Nancy Michalakou