Τούρτα φερέρο



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΤΟΥΡΤΑ ΦΕΡΕΡΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα φερέρο

Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.οχ κοσκινισμενο μαζι με 2 κ γ μπέικιν
2κ.γ κακάο
3 κ σ φουντούκι τριμμένο

Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρισουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν.
Σταματαω το χτύπημα και προσθέτω το φουντούκι. 
Με μια σπάτουλα ανακατέυω απαλά.
Ψηνω σε μια αποσπωμενη φόρμα 26 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.Αφηνω να κρυώσει καλά  Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μερα) και κόβω σε τρεις δίσκους!

Σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ σ κακάο
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.

Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1 πραλίνα φουντουκιού μικρή
2 σοκοφρετες τριμμένες
150 γρ φουντούκια τριμμένα καβουρδισμένα!

Χτυπάω στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί προσθέτω το ζαχαρούχο και την πραλινα και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.

Για την γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ γ βούτυρο

Συναρμολόγηση
Βάζω στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζω βάζω λίγη κρέμα σκορπίζω την μισή τριμμένη σοκοφρέτα και λίγα φουντούκια ξαναβάζω παντεσπάνι σιροπιάζω ξανά κρέμα την υπόλοιπη τριμμένη σοκοφρέτα φουντούκια. 
Βάζω το τελευταίο παντεσπάνι κρέμα (Κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαινα) και βάζω 1 ώρα στο ψυγείο.

Ετοιμάζω την γκανάζ.
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνω λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνω επάνω από την τούρτα.
Αφήνω τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Μετά ανοίγω την φόρμα καλύπτω με την κρέμα που είχα κρατήσει τα πλαϊνά και πασπαλίζω με τα υπόλοιπα φουντούκια!!
Στόλισα με φουντούκια τριμμένα και σοκολατάκια.