Μελόπιτα σιροπιασμένη της Γκόλφως

Μελόπιτα η μελίτα. όπως και να την πεις είναι το ίδιο νόστιμη δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε !!!

Υλικά 

Για το ταψί

30 γρ. βουτυρο
250 γρ. φυλλο κρούστας

Για το μείγμα

100 γρ.ηλιελαιο
2 αυγά
100 γιαούρτι στραγγιστο
100 ζαχαρουχο
1 κουταλιά μέλι
150 ανθρακούχο η σόδα
μια τσιμπια αλάτι
χυμό από μισό πορτοκάλι
λίγο ξύσμα
1 βανίλια

Εκτέλεση

ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΊ.
ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ 26 ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑ ΦΎΛΛΑ ΣΑΝ ΒΕΝΤΆΛΙΑ .
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΈ ΖΕΣΤΌ ΦΟΎΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΎΣ ΚΕΛΣΊΟΥ ΕΣΤΊΑ ΠΆΝΩ ΚΆΤΩ ΓΙΑ ΠΕΡΊΠΟΥ 30 ΛΕΠΤΑ.

Σιρόπι

1,5 ΚΟΎΠΑ ΝΕΡΟ
1 ΚΟΎΠΑ ΖΆΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΈΛΙ
ΦΛΟΎΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΎ
ΛΙΓΟ ΚΑΝΈΛΑ ΞΥΛΑΚΙ ΑΝ ΘΈΛΕΤΕ
βράζετε 3 λεπτά
Σιροπιαζετε καυτό γλυκό κρύο σιρόπι.


Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού