Επαγγελματική συνταγή για κέικ καρότου

Το πιο Αφράτο Κέικ Καρότου (Συνταγή Ζαχαροπλαστείου).
Το κέικ καρότου είναι ένα από τα πιο γνωστά γλυκά ζαχαροπλαστείων κυρίως στο εξωτερικό. Είναι πεντανόστιμο, αφράτο και η κρέμα τυριού απογειώνει τη γεύση του!

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 70 γρ. σταφίδες
  • 70 γρ. καρύδια
  • 330 γρ. ηλιέλαιο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. τριμμένα καρότα

Για την κρέμα

  • 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
...

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


Δημιουργός συνταγής: Dimitris Michailidis