Σερραϊκή μπουγάτσα με κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σερραϊκή μπουγάτσα με κρέμα

Σερραϊκή φανταστική κρέμα μπουγάτσα!!!!! Τέλεια για πρωινό..... πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη!!!!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
150 γρ βούτυρο αγελάδος
1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 και 1/3 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1φλ ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κ.σ βούτυρο
Άχνη και κανέλα

Εκτέλεση
Βάζω το γάλα μου να ζεσταθεί μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνω βροχηδόν το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
Βράζω μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τις βανίλιες και το βούτυρο.
Ανακατεύω καλά.
Αφήνω στην άκρη την κρέμα μου , σκεπασμένη με μεμβράνη να πέσει αρκετά η θερμοκρασία της (σχεδόν να κρυώσει).
Σε ρηχό ταψί 36 εκ. βουτυρώνω και στρώνω 8-9 φύλλα κάτω τα οποία βουτυρώνω και ενδιάμεσα καλά.
Στρώνω την κρέμα μου και διπλώνω προς τα μέσα την περίσσεια των φύλλων .
Στρώνω τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
Βουτυρώνω την επιφάνεια ραντίζω ελαφρώς με νεράκι και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω με μπόλικη κανελίτσα και άχνη!!