Κρασάτα φρέσκα καλαμάρια με κρεμμύδια



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου για ΚΡΑΣΑΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κρασάτα φρέσκα καλαμάρια με κρεμμύδια

Ένα φαγητό γεμάτο από ΦΟΒΕΡΉ νοστιμιά!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμάρια
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κούπα νες ελαιόλαδο
1/2 κούπα νες λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζω τα κομμένα καλαμάρια και τα ανακατεύω μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια και αφού εξατμιστεί το νερό προσθέτω το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες και το σκόρδο κομμένο σε φετούλες.
Τα ανακατεύω για λίγο να μαλακώσουν και προσθέτω τον πελτέ.
Ανακατεύω και σβήνω με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί ρίχνω μέσα τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κυβάκια, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό.
Το μαγειρεύω περίπου 30 λεπτά.
Έβαλα και λίγες πράσινες ελιτσες!!
Εάν τα καλαμάρια σας είναι κατεψυγμένα μπορείτε να τα βάλετε για 30 λεπτά με σόδα για να μαλακώσουν.
Τα φρέσκα δεν χρειάζονται.