Μυρμηγκάτο



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσάνθης Μίχου για ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μυρμηγκάτο

Υλικά
6 αυγά
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 φλυτζ. τσαγιού τρούφα

Σιρόπι
2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλυτζ. τσαγιού νερό
ξύσμα πορτοκαλιού

Ρίχνουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε 7 λεπτά (μετράμε από το σημείο βρασμού).

Επικάλυψη
6 κ.σ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. νισεστέ
1 ποτήρι γάλα

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Έπειτα τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 25 εκ. ή 26 εκ. και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις, 35 - 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε με κουτάλα το ζεστό σιρόπι στο γλυκό να πάει παντού.
Για την επικάλυψη ρίχνουμε τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Περιχύνουμε τη γκανάζ πάνω στο γλυκό και πασπαλίζουμε με τρούφα.