Μελομακάρονα



Μια συνταγή για ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ από τη σελίδα στο Facebook Οι Γεύσεις της Ελένης


Μελομακάρονα

1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ηλιέλαιο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 σφηνακι ουίσκι
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα μαγειρική
7-8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περιπου)

Σιρόπι:
2 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Γαρνίρισμα:
1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

Χτυπάμε με έναν αυγογδαρτη το λάδι , τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το ουίσκι...
Ανακατεύουμε μπείκιν, σόδα, αλεύρι και κάνουμε μία λακουβίτσα, όπου ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά.
Πλάθουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου να ροδίσουν ελαφρά...
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και βουταμε τα μελομακάρονα για 1 λεπτο γυριζοντας τα και απο τις δυο πλευρες....
Τα βάζουμε σε μια πιατέλα....
Ανακατεύουμε καρύδια, κανέλα, γαρύφαλλο και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα....
Η δόση αυτή βγάζει περίπου στα 50 κομμάτια.