
Μια συνταγή της κυρίας Myrto Efstathiou για ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
1 παριζακι μικρό τριμμένο στο τρίφτη χοντρό,
φέτα τριμμένη,
μπεσαμέλ.
(δική μου πειραματική συνταγή που καθιερώθηκε) απλά τα σπάει!!
Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας,1 παριζακι μικρό τριμμένο στο τρίφτη χοντρό,
φέτα τριμμένη,
μπεσαμέλ.
Εκτέλεση
Στρώνετε το ένα φύλλο στο ταψί, βάζετε την γέμιση και από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, αλείφετε με αυγό κ σουσάμι.Για την μπεσαμέλ
2 λίτρα γάλα φρέσκο, το βάζετε να πάρει βράσει, ρίχνετε αλάτι πιπέρι, λίγο τριμμένο καρυδάκι, 2 αυγά, κ μετά νερό με αλεύρι, το λιώνετε σε ενα ποτήρι να γίνει χυλός με το ρίχνετε με το σουρωτήρι, Ανακατεύετε με το σύρμα ώσπου να πήξει κ αποσύρετε από την φωτιά κ βάζετε μια μεγάλη κουταλιά Βιτάμ, ρίχνετε την τριμμένη φέτα κ το παριζάκι κ είναι έτοιμο.(δική μου πειραματική συνταγή που καθιερώθηκε) απλά τα σπάει!!