
Υπέροχη μυρωδάτη ..δεν την χορταίνεις !!!
Μια συνταγή του *manos dimitroulis *
Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 πορτοκάλι
200 γρ γιαουρτι
3 αυγα
2 κ.σ βουτηρο αμυγδαλου
2 κ.σ μαρμελαδα πορτοκάλι (Εγώ έβαλα δικη μου μαρμελαδα βερυκο χωρις ζάχαρη )
1 κ. σ banking powder
100ml νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2 κ.σ. μελι
Τα κόβουμε κομμάτια με τα χερια μας και τα Ρίχνουμε σε ένα μπολ
Προσθέτουμε το baking και το ξυσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά..
Σε άλλο μπολ Ρίχνουμε το βούτυρο το χτυπάμε και Ρίχνουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε ένα όμορφο μίγμα
Ρίχνουμε το μπολ με το υγρό στο μπολ
Με τα φύλλα ανακατεύουμε καλά και το Ρίχνουμε σε μια φόρμα αντικολιτικη και ψήνουμε στους 170 για 35 λεπτα περίπου
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και Ρίχνουμε ζεστό κέικ κρυο Σιροπι.
Μια συνταγή του *manos dimitroulis *
Υλικά
Για το κέικ
200 γρ φύλλο κρουσταςΞύσμα απο 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 πορτοκάλι
200 γρ γιαουρτι
3 αυγα
2 κ.σ βουτηρο αμυγδαλου
2 κ.σ μαρμελαδα πορτοκάλι (Εγώ έβαλα δικη μου μαρμελαδα βερυκο χωρις ζάχαρη )
1 κ. σ banking powder
Σιρόπι
120 γρ. Κρυσταλλική στεβια100ml νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2 κ.σ. μελι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα φύλλα να ξεραθουνΤα κόβουμε κομμάτια με τα χερια μας και τα Ρίχνουμε σε ένα μπολ
Προσθέτουμε το baking και το ξυσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά..
Σε άλλο μπολ Ρίχνουμε το βούτυρο το χτυπάμε και Ρίχνουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε ένα όμορφο μίγμα
Ρίχνουμε το μπολ με το υγρό στο μπολ
Με τα φύλλα ανακατεύουμε καλά και το Ρίχνουμε σε μια φόρμα αντικολιτικη και ψήνουμε στους 170 για 35 λεπτα περίπου
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και Ρίχνουμε ζεστό κέικ κρυο Σιροπι.
Δημιουργός συνταγής: Nancy Michalakou