Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο με σάλτσα από λεμόνι και πορτοκάλι



Μια συνταγή της κυρίας ‎Marina Hatzidaki για ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο με σάλτσα από λεμόνι και πορτοκάλι

Σπάλα χοιρινή και πατάτες στο φούρνο με σάλτσα από λεμόνι και πορτοκάλι
ένα απλό αλλά πολύ νόστιμο φαγητό για πολλούς νομίζω.. έγινε λουκούμι
Μπουκιά και συχώριο

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε στο ταψί κόβουμε μέσα τις πατάτες, και φτιάχνουμε μία μαρινάδα από 1 έως 2 λεμόνια ανάλογα την ποσότητα του φαγητού.... 1 πορτοκάλι το χυμό, 2 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα, μισή κούπα ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι ρίγανη, και δύο σκελίδες σκόρδο προαιρετικά.
Περιχύνουμε τη μαρινάδα πάνω από το κρέας και τις πατάτες ανακατεύουμε, βάζουμε λίγο νερό και καλύβουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για τρία τέταρτα σκεπασμένο.
Στη συνέχεια το ανοίγουμε προσθέτουμε αν χρειάζεται νερό το γυρίζουμε και το αφήνουμε να ροδίσει... κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.... σε λίγη ώρα το ξανά γυρίζουμε από την άλλη να πάρει χρώμα και να μαλακώσει περισσότερο.