
ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ, ΈΓΙΝΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΊΓΜΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟΥ, ΝΕΡΟΎ, ΗΛΙΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΙΝΗΣ
Δημιουργός συνταγής: Reggina Filippou
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα να μαραθούν με τα υγρά τους, ένα κιλό ΣΠΑΝΑΚΙ χοντροκομμένο, ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο, ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ψιλοκομμένα, 2 ΠΡΑΣΑ σε ροδέλες, ΑΝΗΘΟ ψιλοκομμένο, ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΑ ψιλοκομμένη και ΜΥΡΩΝΙΑ ψιλοκομμένα.
Αφήνουμε τα χορταρικά να κρυώσουν και προσθέτουμε 3 ΑΥΓΑ, 250 γρ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ, 250 γρ. ΦΕΤΑ, ΛΑΔΙ, 2 κουταλιές ΡΥΖΙ, ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ.
Απλώνουμε ένα ΦΥΛΛΟ, το λαδώνουμε με το παραπάνω μίγμα που γράφω και στην μακριά πλευρά βάζουμε γέμιση.
Τυλίγουμε σε ρολό.
Αφήνουμε τα χορταρικά να κρυώσουν και προσθέτουμε 3 ΑΥΓΑ, 250 γρ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ, 250 γρ. ΦΕΤΑ, ΛΑΔΙ, 2 κουταλιές ΡΥΖΙ, ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ.
Απλώνουμε ένα ΦΥΛΛΟ, το λαδώνουμε με το παραπάνω μίγμα που γράφω και στην μακριά πλευρά βάζουμε γέμιση.
Τυλίγουμε σε ρολό.
Σε κάθε στροφή που δίνουμε στο ρολό αλείφουμε το φύλλο με το μίγμα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα μπαστούνια πολύ καλά.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα μπαστούνια πολύ καλά.