Τραγανά μπαστούνια Σπανακόπιτας



Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou‎ για ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τραγανά μπαστούνια Σπανακόπιτας

ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ, ΈΓΙΝΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΊΓΜΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟΥ, ΝΕΡΟΎ, ΗΛΙΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα να μαραθούν με τα υγρά τους, ένα κιλό σπανάκι χοντροκομμένο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 πράσα σε ροδέλες, άνηθο ψιλοκομμένο, καυκαλήθρα ψιλοκομμένη, μυρώνια ψιλοκομμένα.
Αφήνουμε τα χορταρικά να κρυώσουν και προσθέτουμε 3 αυγά, 250 γρ. ανθότυρο, 250 γρ. φέτα, λάδι, 2 κουταλιές ρύζι, αλάτι, πιπέρι.
Απλώνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε με το παραπάνω μίγμα που γράφω και στην μακριά πλευρά βάζουμε γέμιση.
Τυλίγουμε σε ρολό. 
Σε κάθε στροφή που δίνουμε στο ρολό αλείφουμε το φύλλο με το μίγμα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα μπαστούνια πολύ καλά.