
Υλικά
2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ,
250 g αχνη ζαχαρη
250 g βιταμ μαλακο,
100 g καρυδια ψιλοκομμενα,
100 g καρυδα,
10g κονιακ,
40 g κακαο,
100 g κουβερτουρα λιωμενη,
200 g γαλα φρεσκο χλιαρο!!
250 g αχνη ζαχαρη
250 g βιταμ μαλακο,
100 g καρυδια ψιλοκομμενα,
100 g καρυδα,
10g κονιακ,
40 g κακαο,
100 g κουβερτουρα λιωμενη,
200 g γαλα φρεσκο χλιαρο!!
Εκτέλεση
Βαζουμε στο μπολ το βιταμ-κακαο-αχνη και τα δουλευουμε!!!
Ριχνουμε το κονιακ-καρυδα-καρυδια,κουβερτουρα ανακατευουμε!!!
Τελος βουτωντας τα μπισκοτα δευτερολεπτα στο γαλα τα σπαμε στο μείγμα!!!
Τα ανακατευουμε ολα μαζι!!!!
Βαζουμε στην φορμα (26 ν)διαφανη μεμβρανη και ριχνουμε το μείγμα μεσα!
Το ισιωνουμε!
Απανω του βαζουμε 2 σειρες μπισκοτα βουτωντας τα δευτερολεπτα στο γαλα!
Το κλεινουμε καλα και το βαζουμε στην καταψυξη ολη νυχτα!!
Την επομενη το βγαζουμε και το αναποδογυριζουμε πανω σε μια σχαρα!
Κατω απο την σχαρα βαζουμε ενα σκευος η μια λαδοκολα!!!
200 g κουβερτουρα,
20 g βιταμ!
Βαζουμε την κρεμα.γαλακτος να.ζεσταθει!
Σπαμε μεσα την κουβερτουρα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε!
Ριχνουμε μεσα το βιταμ και ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να χλιαρυνει!!
Και τελος ριχνουμε το γλασσο πανω στο μπισκοτογλυκο!!!
Αφηνουμε 10 λεπτα και τριβουμε πανω σοκολατα!!!
Και στην συνεχεια το βαζουμε στο ψυγειο!
Ριχνουμε το κονιακ-καρυδα-καρυδια,κουβερτουρα ανακατευουμε!!!
Τελος βουτωντας τα μπισκοτα δευτερολεπτα στο γαλα τα σπαμε στο μείγμα!!!
Τα ανακατευουμε ολα μαζι!!!!
Βαζουμε στην φορμα (26 ν)διαφανη μεμβρανη και ριχνουμε το μείγμα μεσα!
Το ισιωνουμε!
Απανω του βαζουμε 2 σειρες μπισκοτα βουτωντας τα δευτερολεπτα στο γαλα!
Το κλεινουμε καλα και το βαζουμε στην καταψυξη ολη νυχτα!!
Την επομενη το βγαζουμε και το αναποδογυριζουμε πανω σε μια σχαρα!
Κατω απο την σχαρα βαζουμε ενα σκευος η μια λαδοκολα!!!
Φτιάχνουμε το ΓΛΑΣΟ:
200 g κρεμα γαλακτος,200 g κουβερτουρα,
20 g βιταμ!
Βαζουμε την κρεμα.γαλακτος να.ζεσταθει!
Σπαμε μεσα την κουβερτουρα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε!
Ριχνουμε μεσα το βιταμ και ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να χλιαρυνει!!
Και τελος ριχνουμε το γλασσο πανω στο μπισκοτογλυκο!!!
Αφηνουμε 10 λεπτα και τριβουμε πανω σοκολατα!!!
Και στην συνεχεια το βαζουμε στο ψυγειο!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
