
Υλικά
Για τα σού
200ml νερό
4 κσ ζάχαρη
85γρ ανάλατο βούτυρο
115γρ αλεύρι γοχ
Λίγο αλάτι
3 αυγά χτυπημένα
Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλια
80γρ ζάχαρη
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το αλάτι.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αφήνετε στην άκρη περίπου 10 με 15 λεπτά να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει προσθέτετε λίγο λίγο τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ζύμη γυαλιστερή και καλά κι (Ίσως τα αυγά να μην χρειαστεί να ρίξετε όλο το μείγμα, θα το δείτε αυτό).
Βάζετε το μείγμα σε κορνέ και σχεδιάζετε μπαλίτσες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και στο κάτω μέρος του φούρνου τοποθετείτε ένα μπολάκι με νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Όταν είναι έτοιμα κλείνετε το φούρνο τα βγάζετε και με ένα καλαμάκι για σουβλάκι κάνετε τρύπα στη βάση, τα τοποθετείτε στο ταψί με τη βάση τους να κοιτάει προς τα πάνω και τα βάζετε πάλι στο φούρνο για 5 λεπτά.
Αυτό βοηθάει να στεγνώσουν και μέσα.
Μόλις κρυώσουν τα προφιτερόλ τα γεμίζετε με κορνέ.
Σε μπεν μαρί λιώνετε τη κουβερτούρα.
Μόλις έχει λιώσει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σιρόπι.
Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Τοποθετείτε τα προφιτερολ σε μπολ και περιχύνετε με τη σοκολάτα.
4 κσ ζάχαρη
85γρ ανάλατο βούτυρο
115γρ αλεύρι γοχ
Λίγο αλάτι
3 αυγά χτυπημένα
Για την κρέμα
600ml κρέμα γάλακτοςΛίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλια
Για τη σως σοκολάτας
100ml νερό80γρ ζάχαρη
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Για τα σού
Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το αλάτι.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αφήνετε στην άκρη περίπου 10 με 15 λεπτά να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει προσθέτετε λίγο λίγο τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ζύμη γυαλιστερή και καλά κι (Ίσως τα αυγά να μην χρειαστεί να ρίξετε όλο το μείγμα, θα το δείτε αυτό).
Βάζετε το μείγμα σε κορνέ και σχεδιάζετε μπαλίτσες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και στο κάτω μέρος του φούρνου τοποθετείτε ένα μπολάκι με νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Όταν είναι έτοιμα κλείνετε το φούρνο τα βγάζετε και με ένα καλαμάκι για σουβλάκι κάνετε τρύπα στη βάση, τα τοποθετείτε στο ταψί με τη βάση τους να κοιτάει προς τα πάνω και τα βάζετε πάλι στο φούρνο για 5 λεπτά.
Αυτό βοηθάει να στεγνώσουν και μέσα.
Για τη γέμιση
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με λίγες σταγόνες βανίλια ή ξύσμα από πορτοκάλι να πήξει.Μόλις κρυώσουν τα προφιτερόλ τα γεμίζετε με κορνέ.
Για τη σως σοκολάτας
Βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε να γίνει σιρόπι.Σε μπεν μαρί λιώνετε τη κουβερτούρα.
Μόλις έχει λιώσει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σιρόπι.
Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Τοποθετείτε τα προφιτερολ σε μπολ και περιχύνετε με τη σοκολάτα.
Δημιουργός συνταγής: Elena Psilli