Πιπερόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Ioanna Panagiotopoulou για ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πιπερόπιτα

Χρειαζόμαστε 12 πιπεριές με διάφορα χρώματα κομμένες σε κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μισό κιλό τυρί φέτα
2 αυγά
κολοκυθάκια
λίγο λαδάκι
αλάτι πιπέρι
μισό κιλό φύλλο χωριάτικο
και λίγο ζαμπονάκι εάν το προτιμάμε.

Βάζουμε τις πιπεριές το σκόρδο και το κρεμμύδι με πολύ ελάχιστο ελαιόλαδο στη λαδόκολλα στο φούρνο για 10 λεπτά ίσα να μαραθούν τα αφήνουμε να παγώσουν και ρίχνουμε το τυρί το αλάτι το πιπέρι τα αυγά χτυπημένα και το ζαμπόν.
Λαδώνουμε το ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω λαδωμένα ρίχνουμε τη γέμιση σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνουμε την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.