Εύκολη και τραγανή τυρόπιτα με πλούσια γέμιση φέτας και βουτυράτη σφολιάτα!
Υλικά
- 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 2 αυγά
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε τη φέτα, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί και απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια σε κομμάτια.
- Αλείφουμε την πίτα με λιωμένο βούτυρο για έξτρα νοστιμιά και τραγανή υφή.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν κόψουμε και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου
