Τυρόπιτα με σφολιάτα

Χρυσαφένια τυρόπιτα με τραγανή σφολιάτα και αφράτη γέμιση

Εύκολη και τραγανή τυρόπιτα με πλούσια γέμιση φέτας και βουτυράτη σφολιάτα!


Υλικά

  • 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. 
  2. Προσθέτουμε τη φέτα, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
  3. Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί και απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα.
  4. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια σε κομμάτια.
  5. Αλείφουμε την πίτα με λιωμένο βούτυρο για έξτρα νοστιμιά και τραγανή υφή.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
  7. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν κόψουμε και σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!