
ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΡΟΛΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ!!!
60 γραμμάρια ζάχαρη.
40 ml γάλα.
40 ml σπορέλαιο.
100 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο φαρίνα απ.
4 κουταλιές της σούπας κακάο.
1 βανίλια.
1 μόρφατ μεταλλικό κουτί.
1.ζαχαρούχο κουτί γάλα(390 γραμμάρια).
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το γάλα, το σπορέλαιο ανακατεύουμε 1 λεπτό!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι, βανίλια, κακάο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαρίζ!
Τοποθετούμε το μείγμα μας στην λαδόκολλα στο ταψί φούρνου το ρηχό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρό μεσαία σχάρα αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
Όταν το βγάλουμε τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα άχνη και το αναποδογυρίζουμε εκεί το ρολάρουμε ζεστό να δώσουμε το σχήμα.
Τέλος ανοίγουμε το ρολό τοποθετούμε την κρύα κρέμα το ρολαρουμε και το βάζουμε στο ψυγείο!
Υλικά
4 αυγά.60 γραμμάρια ζάχαρη.
40 ml γάλα.
40 ml σπορέλαιο.
100 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο φαρίνα απ.
4 κουταλιές της σούπας κακάο.
1 βανίλια.
1 μόρφατ μεταλλικό κουτί.
1.ζαχαρούχο κουτί γάλα(390 γραμμάρια).
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα!Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το γάλα, το σπορέλαιο ανακατεύουμε 1 λεπτό!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι, βανίλια, κακάο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαρίζ!
Τοποθετούμε το μείγμα μας στην λαδόκολλα στο ταψί φούρνου το ρηχό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρό μεσαία σχάρα αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
Όταν το βγάλουμε τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα άχνη και το αναποδογυρίζουμε εκεί το ρολάρουμε ζεστό να δώσουμε το σχήμα.
Κρέμα
Χτυπάμε την μόρφατ με το ζαχαρούχο να στέκεται και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει!Τέλος ανοίγουμε το ρολό τοποθετούμε την κρύα κρέμα το ρολαρουμε και το βάζουμε στο ψυγείο!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou