Σούπα γκουλάς (goulash)



ΣΟΥΠΑ ΓΚΟΥΛΑΣ (GOULASH)

Υλικά
½ φλτζ. τσαγιού λάδι
½ κιλό μοσχάρι κιλότο κομμένο σε κύβους
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ποτήρι λευκό κρασί
3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
2 καρότα σε κύβους
Σέλερι κομμένο σε κύβους
άλάτι, πιπέρι
1 κουτ σούπας γλυκιά πάπρικα
1 κουτ γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά ) αν τη θέλετε καυτερή
1 κουτ σούπας πάστα ντομάτας
3 ντομάτες τριμμένες
1,5-2 lt ζωμό κρέατος ή νερό

Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το μοσχάρι . Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπέικον και σοτάρουμε . Όταν είναι έτοιμα σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πιεί τα υγρά και προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερι, την πάστα ντομάτας και τις τριμμένες ντομάτες.
Ρίχνουμε , αλάτι, πιπέρι, την γλυκιά και την καπνιστή πάπρικα , τον ζωμό και μαγειρεύουμε για μια ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Όταν περάσει η μία ώρα προσθέτουμε τις πατάτες και το τσίλι ( αν έχουμε επιλέξει να βάλουμε).
Μαγειρεύουμε ακόμη για μισή ώρα ή και.λιγο περισσότερο μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μαλακώσει το μοσχάρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε με αλάτι ή μπαχαρικά ανάλογα μέντα γούστα μας.
Σερβίρουμε με γιαούρτι και ζυμωτό ψωμί.


Credits: Vasia Zaglara