Αφράτο ρεβανί με ινδοκάρυδο με κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΑΦΡΑΤΟ ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Αφράτο ρεβανί με ινδοκάρυδο με κρέμα

Υλικά-Εκτέλεση
Χτυπάμε 250 γραμ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο με 200 γραμ ζάχαρη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε 5 κρόκους, 200 γραμ γιαούρτι αγελαδινό και ξύσμα ενός λεμονιού.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 5 ασπράδια με λίγο σε μαρέγκα.
Τα ρίχνουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
Τέλος προσθέτουμε 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 70 γραμ ινδοκάρυδο και 500 γραμ. χοντρό σιμιγδάλι.
Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 28 ή 30 νούμερο και ψήνουμε σε αντιστάσεις 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Σιρόπι
750 ml νερό
500 γραμ ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού
Και βράσιμο μέχρι να το δούμε να δέσει.

Κρέμα
1 κιλό γάλα φρέσκο
1 φλυτζάνι τσαγιού ζαχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 βανίλια
50 γραμ ινδοκάρυδο
4 κουταλιές βούτυρο

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε κατσαρόλα με την ζάχαρη ανακατεύοντας και κρατάμε λίγο και αραιώνουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ .
Τα ρίχνουμε μέσα ανακατελυοντας προσθέτουμε κ την βανίλια και το ινδοκάρυδο κι οταν πήξει το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Οταν κρυώσει το ρεβανί το σιροπιάζουμε κι οταν πάλι κρυώσει βάζουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο !!!