Γιαννιώτικα Μπακλαβαδάκια



ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::
1 πακετο φυλλα κρουστας Βηρυτου,
1 πακετο κανταιφι σε ενα μπολ ανακατεμενα -ξυσμένο -
1 κουπα καρυδια ψιλοκομμενα,
1 κουπα αμυγδαλα ψιλοκομμενα,
1 φλυντζανι τσαγιου φρυγανια,
1 κ γ.κανελα,
μισο κ.γ.γαρυφαλο,
250 γρ βουτυρο αγελαδινο λιωμενο + 50 γρ για το αλλειμα ταψιου!!!!!

Βουτυρωνουμε το ταψι καλα!!!!
Ανοιγουμε τα φυλλα στον παγκο!!!!!
Διπλα πανω σε μια λαδοκολα ξανοιγουμε παρα πολυ καλα το κανταιφι!!!!!
Ανα δυο φυλλα βουτυρωνοντας τα καλα βαζουμε στην ακρη κανταιφι!
Πανω στο κανταιφι γεμιση(καρυδιων-αμυγδαλων)!!!!
Τυλιγουμε ρολαροντας το πολυ σφιχτα!!!!!
Βαζουμε ολα τα ρολα στο ταψι!!!!
Ριχνουμε πανω τους το βουτυρο!!!!
Τα βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα!
Στην συνεχεια τα βγαζουμε απο το ψυγειο και τα κοβουμε σε ισα κομματια!!!
Τα ραντιζουμε με νερο και τα ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο μεχρι να κοκκινίσουν καλα!!!!
Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν πολυ καλα!!!!!!

ΣΙΡΟΠΙ:::
Βραζουμε 5 ποτηρια νερου με 5 ποτηρια ζαχαρη ενα ολοκληρο λεμονι πλυμενο και κομμενο στην μεση για 6 λεπτα απο την ωρα του βρασμου!!!
Στο τελευταιο λεπτο ριχνουμε 2 κ.σ γλυκοζη!!!
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου να γινει απο καυτο ζεστο!!!!
Βαζουμε ανα 4 μπακλαβαδακια σε μικρα ταψακια η ταπερ !!!!!
Ριχνουμε σιροπι σιγα-σιγα να φτασει μεχρι ποιο πανω απο την μεση τους!!!!
Τα αφηνουμε χωρις να τα μετακινησουμε καθολου !!!!!

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΨΗΣΙΜΟ,ΚΑΛΟ ΤΥΛΙΓΜΑ,ΚΑΛΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΧΙ ΒΙΑΣΥΝΗ!!!!!!