Κέικ κολοκύθας με γλάσο μελιού



Μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής Σκόνη για ΚΕΙΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΕΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Κέικ κολοκύθας με γλάσο μελιού

...με αυτά τα υπέροχα υλικά της εποχής!!

2 φλ. αλεύρι
2 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
Λίγο σουσάμι
1 βανίλετα ή 2 βανιλιες
3/4 φλ.καρυδια χοντροκομμένα
1 χούφτα σταφίδες
1 φλ. σπορέλαιο
4 μεγάλα αυγά
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
450 γραμ. κολοκύθα πούρε (ψημένη)

Για το γλάσο
1 φλ. αχνη ζάχαρη
2κ.σ μέλι
4 κ.σ γάλα

Ψήνω την κολοκύθα μου αφού την έχω κόψει σε κομματάκια και την έχω πασπαλισει με καστανή ζάχαρη, βούτυρο και κανέλα
Στην συνέχεια την κάνω πουρέ
Βάζω σε μία λεκάνη όλα τα στερεά υλικά μαζί και σε μία άλλη τα υγρά,τα ανακατεύω μαζί και στο τέλος προσθέτω το σουσάμι,τα καρύδια και τις σταφίδες (εγώ τις μουλιαζω για ένα βράδυ μέσα σε κονιάκ)
Ψήνω στους 160 στον αέρα
Βάζω τα υλικά για το γλάσο και απλά τα ανακατεύω
Μόλις βγάλω το γλυκό από τον φούρνο στολίζω με το γλάσο.