Αφράτα, νηστίσιμα κουλουράκια με ελιές



Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou για ΑΦΡΑΤΑ, ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αφράτα, νηστίσιμα κουλουράκια με ελιές

ΕΝΑ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ

Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί, 
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή μισό ηλιέλαιο και μισό φυτίνη, 
ένα κουταλάκι ρίγανη, 
ένα κουταλάκι δυόσμο, 
ένα κουταλάκι σόδα, 
4-5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 
ενάμιση φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, 
λίγο αλάτι

Χτυπάμε το κρασί μαζί με το ηλιέλαιο και τα μυρωδικά και την σόδα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τις ελιές. 
Η ζύμη είναι πολύ μαλακή.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε, τα αλείφουμε με ηλιέλαιο, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 180, για 20 - 30 λεπτά.