Σκορδομακάρονα Σαντορίνης



ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Ιδιαίτερο διαδεδομένο πιάτο στις Κυκλάδες και με κάποιες παραλλαγές σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
Εύκολη, γρήγορη συνταγή!

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια Νο5
1 πουμαρό 500 γρ. (φυσικά αν έχουμε κονσέρβα με ντοματάκι Σαντορίνης ή φρέσκα ντοματάκια αυτά βάζουμε)
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
10 με 12 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. ζάχαρη (ίσως και λίγο παραπάνω)
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια όπως αναγράφονται στη συσκευασία και τα βγάζουμε 3' πριν το χρόνο βρασμού τους.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο με το μάτι και τσιγαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδο σε χαμηλή φωτιά να μαυρίσουν ελαφρώς (όχι να καούν).
Προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας και βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.
Στραγγίζουμε και βουτυρώνουμε ελαφρά τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και να δέσουν τα υλικά.
Σερβίρονται σκέτα η με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας!


Credits:
Karolina Mega‎
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σκορδομακάρονα Σαντορίνης