Σκορδομακάρονα Σαντορίνης



Μια συνταγή της κυρίας Karolina Mega‎ για ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σκορδομακάρονα Σαντορίνης

Ιδιαίτερο διαδεδομένο πιάτο στις Κυκλάδες και με κάποιες παραλλαγές σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
Εύκολη, γρήγορη συνταγή!

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια νο5
1 πουμαρό 500 γρ.(φυσικά αν έχουμε κονσέρβα με ντοματάκι Σαντορίνης ή φρέσκα ντοματάκια αυτά βάζουμε)
2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
10 με 12 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ.γλυκού κανέλα
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη(ίσως και λίγο παραπάνω)
Αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο,λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:Βράζουμε τα μακαρόνια όπως αναγράφονται στη συσκευασία και τα βγάζουμε 3' πριν το χρόνο βρασμού τους.
Σε άλλη κατσαρόλα μπόλικο ελαιόλαδο με το μάτι και τσιγαρίζουμε τις σκελίδες σε χαμηλή φωτιά να μαυρίσουν ελαφρώς(όχι να καούν).προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας και βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.
Στραγγίζουμε και βουτυρώνουμε ελαφρά τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και να δέσουν τα υλικά.
Σερβίρονται σκέτα η με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας!