Εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια



ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


Υλικά:
120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
1 ασπράδι
120 ml γάλα
110 ml ελαφρύ λάδι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
500 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. σουσάμι

Για τη γέμιση
200 γρ. φέτα τριμμένη
εάν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε στη λεκανίτσα το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυγώνουμε σε αφράτη, λεία ζύμη.
Τη σκεπάζουμε για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και την κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπάλες και τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φυλλαράκι την κόβουμε από την μέση μέχρι την άκρη.
Βάζουμε γέμιση και το κλείνουμε γύρω - γύρω.
Αφού τα τελειώσουμε όλα χτυπάμε 2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ με 2 κ.σ. ΓΑΛΑ και 2 κ.σ. ΛΑΔΙ ΕΛΑΦΥ και περνώντας το καθένα με πινέλο τα βάζουμε μέσα σε ΣΟΥΣΑΜΙ και τα αφήνουμε στην λαδόκολλα στο ταψί.


ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou