Υλικά:

  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι
  • 120 ml γάλα
  • 110 ml ελαφρύ λάδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. σουσάμι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • εάν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στη λεκανίτσα το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε το μισό αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε.
  • Τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυγώνουμε σε αφράτη, λεία ζύμη.
  • Τη σκεπάζουμε για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και την κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια.
  • Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπάλες και τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
  • Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φυλλαράκι την κόβουμε από την μέση μέχρι την άκρη.
  • Βάζουμε γέμιση και το κλείνουμε γύρω - γύρω.
  • Αφού τα τελειώσουμε όλα χτυπάμε 2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ με 2 κ.σ. ΓΑΛΑ και 2 κ.σ. ΛΑΔΙ ΕΛΑΦΥ και περνώντας το καθένα με πινέλο τα βάζουμε μέσα σε ΣΟΥΣΑΜΙ και τα αφήνουμε στην λαδόκολλα στο ταψί.

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou