
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά
250 ml ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
250 ml γάλα αμυγδάλου
250 ml σόδα αναψυκτικό
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
1 πακέτο φαρίνα απ
1 πακ. Σταγόνες κουβερτούρας
Σιρόπι σοκολάτας παχύρρευστο
1 κούπα ζάχαρη
250 ml γάλα αμυγδάλου
250 ml σόδα αναψυκτικό
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
1 πακέτο φαρίνα απ
1 πακ. Σταγόνες κουβερτούρας
Σιρόπι σοκολάτας παχύρρευστο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά, πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά.
Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα, μόνο ανακάτεμα να αναμειχθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα για κέικ την μισή ποσότητα του κέικ, προσθέτουμε λίγο από το παχύρρευστο σιρόπι, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα τελειώνουμε πάλι με σιρόπι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου στον αέρα.
Σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα, μόνο ανακάτεμα να αναμειχθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα για κέικ την μισή ποσότητα του κέικ, προσθέτουμε λίγο από το παχύρρευστο σιρόπι, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα τελειώνουμε πάλι με σιρόπι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου στον αέρα.
Σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
