Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια για ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για το φύλλο
500γρ αλεύρι εγώ έβαλα Κούλα
1 κ.σ ξύδι
Μισό κ.γ αλάτι
2 κ.σ ελαιόλαδο
250 μλ νερό

Για τη γέμιση 
Ζεματάω το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα βγάζω και μόλις κρυώσουν λίγο προσθέτω το άνηθο και το τυρι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και στο τέλος σιγά-σιγά το νερό. 
Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. 
Εγώ την έκανα σε μικρό ταψάκι και έβγαλα οχτώ φύλλα 4 κάτω και 4 πάνω, αν θέλετε σε μεγαλύτερο ταψί μπορείτε να κάνετε δύο φύλα κάτω και δύο φύλα πάνω. 
Στο στρώσιμο βάζουμε στο ταψί με κάθε φύλλο και λάδι ,γέμιση και συνεχίζουμε μετά με φύλλο, λάδι, φύλλο, λάδι και όσο μας πάρει. 
Από πάνω μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο η λάδι (όπως στην δική μου την περίπτωση).
Κόβουμε την πίτα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 με 180 βαθμούς, για 40 λεπτά ή ανάλογα από το φούρνο.