Κουραμπιέδες



ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


Μυρωδάτοι, τραγανοί και αφράτοι


Υλικά (35 τεμ.)

  • 300 γρ αιγοπρόβειο βούτυρο
  • 120 γρ αμύγδαλα
  • 1/2 κ.γ baking powder
  • 2 βανίλιες
  • 110 γρ ζάχαρη άχνη +επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 25ml κονιάκ
  • 600γρ αλεύρι γ.ο.χ (δεν το παίρνει όλο, προσθέτουμε με προσοχή μετά τα 500γρ)


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα αμύγδαλα, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 8 λεπτά, να καβουρδιστούν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Χτυπάμε για 20 λεπτά τουλάχιστον το βούτυρο με την ζάχαρη. 
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, την βανίλια, το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά.
  4. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το κονιάκ. Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.


Δημιουργός συνταγής: Instasuntages, συνταγή Στέλιος Παρλιάρος

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!