
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
Μυρωδάτοι, τραγανοί και αφράτοι
Υλικά (35 τεμ.)
- 300 γρ αιγοπρόβειο βούτυρο
- 120 γρ αμύγδαλα
- 1/2 κ.γ baking powder
- 2 βανίλιες
- 110 γρ ζάχαρη άχνη +επιπλέον για το πασπάλισμα
- 25ml κονιάκ
- 600γρ αλεύρι γ.ο.χ (δεν το παίρνει όλο, προσθέτουμε με προσοχή μετά τα 500γρ)
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα αμύγδαλα, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 8 λεπτά, να καβουρδιστούν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε για 20 λεπτά τουλάχιστον το βούτυρο με την ζάχαρη.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, την βανίλια, το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το κονιάκ. Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Δημιουργός συνταγής: Instasuntages, συνταγή Στέλιος Παρλιάρος
