Κουραμπιέδες



Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ εκτελεσμένη από τη σελίδα στο Facebook Instasuntages


Κουραμπιέδες

Μυρωδάτοι, τραγανοί και αφράτοι

Υλικά (35 τεμ.)
300γρ αιγοπρόβειο βούτυρο
120γρ αμύγδαλα
1/2 κ.γ baking powder
2 βανίλιες
110γρ ζάχαρη άχνη +επιπλέον για το πασπάλισμα
25ml κονιάκ
600γρ αλεύρι γ.ο.χ (δεν το παίρνει όλο, προσθέτουμε με προσοχή μετά τα 500γρ)

Διαδικασία
Κόβουμε τα αμύγδαλα, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 8 λεπτά, να καβουρδιστούν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε για 20 λεπτά τουλάχιστον το βούτυρο με την ζάχαρη. 
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, την βανίλια, το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το κονιάκ. Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη. (Συνταγή του Παρλιάρου)
Η συνταγή στο instagram πατώντας στον σύνδεσμο: https://www.instagram.com/p/CHpCIobFnAv/