Κορνέ με σπιτικό φύλλο



ΚΟΡΝΕ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ


ΚΟΡΝΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ?
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ, ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΑΝΤΙΓΥ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ
250 γρ αλευρι (2 ποτηρια)
200 γρ στραγγιστο γιαουρτι
100 γρ μαλακο βουτυρο
1 βανιλια

Βαζουμε το αλευρι στο μπολ, ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα και ζυμωνουμε.
Αλευρωνουμε τον παγκο, βαζουμε τη ζυμη και τη ζυμωνουμε τοσο οσο να γινει λεια.
Στην συνεχεια την ανοιγουμε ενα φυλλο (παχος 1 εκ).
Κοβουμε το φυλλο λεπτες ισες λωριδες.
Φτιαχνουμε χωνακια με λαδοκολα - αλουμινοχαρτο ή εαν εχουμε ειδικα χωνακια και τυλιγουμε στο καθενα απο 2 λωριδες οι οποιες θα πρεπει να ειναι ελαφρως πανω στην αλλη.
Τις παταμε με το χερι να κλεισουν.
Τα βαζουμε στην λαδοκολλα στο ταψι και τα ψηνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστασεις, για 20 λεπτα αναλογα το φούρνο.
Τα βγαζουμε, τα αφηνουμε να κρυωσουν και βγαζουμε την λαδοκολα-αλουμινοχαρτο.

ΣΙΡΟΠΙ
Βραζουμε 2 ποτηρια νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη για 4 λεπτα!!!
Το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου 5 λεπτα και στην συνεχεια τα σιροπιαζουμε ενα-ενα και τα βαζουμε πανω σε μια σχαρα!

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 λιτρο γαλα,
5 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.αλευρι,
1 βανιλια,
50 γρ βουτυρο

Βγαζουμε λιγο γαλα σε ενα μπολ και ριχνουμε μεσα το κορνφλάουρ - αλευρι και τα ανακατευουμε.
Το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη το βαζουμε στην εστια στο χαμηλο.
Μολις ζεσταθει ριχνουμε το μιγμα κορνφλάουρ - αλευριου, ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια και το βουτυρο.
Ανακατευουμε κατα διαστηματα.
Οταν κρυωσει τελειως την αφρατευουμε με το μιξερ.
Γεμιζουμε τα κορνε με την κρεμα.
Τελος χτυπαμε σαντιγυ η μορφατ μεταλικο κουτι με αχνη ζαχαρη η Γκαρνι σκονη ή και κρεμα γαλακτος.
Καβουρδιζουμε και φυστικι η αμυγδαλο.
Και τελειωνουμε με κερασακι.