Χριστουγεννιάτικος κορμός με παντεσπάνι και κρέμα σοκολάτας



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Χριστουγεννιάτικος κορμός με παντεσπάνι και κρέμα σοκολάτας

ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΡΟΛΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
4 αυγα,
μια πρεζα αλατι,
125 γρ ζαχαρη
2 κ.σ.σπορελαιο,
150 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,
1 βανιλια,
2 κ.γ.κακαο,
200 γρ σοκολατα λιωμενη!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:::
Χτυπαμε τα ασπραδια με το αλατι σε σφιχτη μαρεγκα!!!!!
Χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη!!
Ριχνουμε σταγονα-σταγονα το λαδι και χτυπαμε!
Συνεχιζουμε ριχνουμε την βανιλια και σε δοσεις το αλευρι και χτυπαμε !!!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε 3 δοσεις την μαρεγκα ανακατευοντας απαλα με μαριζ!!!
Βγαζουμε τα 3/4 του μιγματος σε ενα μπολ και ριχνουμε μεσα το κακαο!!!
Το χτυπαμε στο μιξερ 1 λεπτο!!
Βαζουμε στο ταψι το ρηχο του φουρνου λαδοκολα!
Ριχνουμε πανω το λευκο μιγμα το ισιωνουμε απαλα!!
Βαζουμε το μείγμα κακαο σε σακουλα!
Κοβουμε την μυτη και πανω στο λευκο κανουμε στρογγυλα η και ισιες γραμμες!
Με ενα ξυλακι η οδοντογλυφιδα κανουμε σχεδιο!!!
Και στην συνεχεια το ψηνουμε στους 200 βαθ.προθερμ.αντισ.μεσαια σχαρα για 10 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Το βγαζουμε και το αναποδογυριζουμε πανω σε λαδοκολα!
Το ρολαρουμε ζεστο οπως ειναι και το αφηνουμε να κρυωσει!
Τελος το ανοιγουμε βγαζουμε την λαδοκολα και το ξανακλεινουμε!
Πανω ριχνουμε το γλασσο σοκολατας!
ΜΕΣΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ Η ΜΕΡΕΝΤΑ,Η ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ,Η ΣΑΝΤΙΓΊ !