Κουνουπίδι καπαμάς



ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΠΑΜΑΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουνουπίδι καπαμάς

Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο
2 πατάτες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1-2 καρότα (ξέχασα να βάλω)
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Χυμό λεμονιού προαιρετικά

Εκτέλεση
Κόβουμε, καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το κουνουπίδι.
Το βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά και κατόπιν αφαιρούμε το κάλυμμα.
Ρίχνουμε λίγο νεράκι, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 200 με 180 βαθμούς.