Πάστες καραμέλας



Μια συνταγή της κυρίας Georgia Chatzimanoli-Grimwood για ΠΑΣΤΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πάστες καραμέλας

ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ
6 ΑΥΓΑ
100 γμ. ΖΆΧΑΡΗ
2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΒΟΎΤΥΡΟ ΛΕΙΩΜΈΝΟ ((Η ΚΑΛΑΜΠΟΚΈΛΑΙΟ ))
140 γρ ΑΛΕΎΡΙ
75γρ ΚΑΚΆΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΎ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ. ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ

ΣΙΡΌΠΙ
2 ΚΟΎΠΕΣ ΝΕΡΌ
2 ΚΟΎΠΕΣ ΖΆΧΑΡΗ ΚΑΦΕ ΜΑΛΑΚΙΑ
1 ΠΟΡΤΟΚΆΛΙ ΜΙΚΡΟ
ΜΙΣΟ ΦΛΙΤΖΆΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ BAILEY'S (ΛΙΚΕΡ)

ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ
600 ML ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΜΕΓ. BAILEY'S (ΛΙΚΈΡ)
1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
1 ΚΟΥΤΙ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΌΣΜΗΣΗ (ΕΑΝ ΘΈΛΕΤΕ)

ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ (ΓΚΑΝΑΖ)
250 γρ ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ
150 ml ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΈ ( Η ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ)
1 ΚΟΥΤΑΛΙΆ ΜΕΛΙ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΆΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΊΞΕΡ ΧΕΙΡΌΣ ΤΑ ΑΥΓΆ ΜΕ ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΊΛΙΕΣ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΚΡΕΜΑ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ 5 ΛΕΠΤΆ, 
ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΧΤΥΠΆΜΕ ΓΙΑ ΛΊΓΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΆΜΕ ΤΟ ΜΊΞΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΆ ΥΛΙΚΆ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΑ ((ΑΛΕΎΡΙ ΚΑΚΑΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΑΛΑΤΙ)) ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΡΙΖ ΣΙΓΆ ΣΙΓΆ .
ΜΌΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟ ΤΟ ΑΔΕΙΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΊ ((ΛΑΔΩΜΕΝΟ)) ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΈΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 18Ο ΑΈΡΑ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΆ. 
ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΕΊ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ 
ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΆΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΌ, ΚΌΒΟΥΜΕ ΦΈΤΕΣ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ ΚΑΙ ΒΡΆΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΆ 
ΜΌΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟ ΚΑΤΕΒΆΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΆ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΚΈΡ. 
ΣΙΡΟΠΙΑΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ!
ΕΓΩ ΕΚΟΨΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ, ΈΡΙΞΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΙΡΌΠΙ, ΆΦΗΣΑ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΙ ΈΒΑΛΑ ΤΗΝ ΜΙΣΉ ΚΡΈΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ.
ΠΑΛΙ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ, ΤΟ ΥΠΌΛΟΙΠΟ ΣΙΡΌΠΙ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΡΎΟ ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ ΤΗΝ ΥΠΌΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ !! 
ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΦΤΙΆΞΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΣΤΕΣ ΕΑΝ ΘΈΛΕΤΕ ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ.

ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΠΑΓΩΜΈΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΚΈΡ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΣΑΝΤΙΓΊ ΣΦΙΚΤΉ 
ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΠΑΓΩΜΈΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΗΝ ΒΑΝΊΛΙΑ!! 
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ!! 
ΜΌΛΙΣ ΚΡΥΏΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ.
ΑΦΉΣΤΕ ΓΙΑ 2 ΏΡΕΣ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ.
ΜΌΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ.
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΆΚΙ ΤΟ ΕΒΑΠΟΡΈ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΆΤΑ ΝΑ ΛΕΙΩΣΕΙ ΣΕ ΣΙΓΑΝΉ ΦΩΤΙΆ 
ΜΌΛΙΣ ΑΡΧΊΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΏΝΕΙ ΚΑΤΕΒΆΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΆ, ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ.
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΛΊΓΟ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΓΩΜΈΝΟ ΓΛΥΚΟ.
ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΆΤΟΥΛΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΟΜΟΙΌΜΟΡΦΟ!
ΑΦΉΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΈΣ ΩΡΕΣ!!
ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΊ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΈΛΟΥΜΕ!! 
((ΓΙΑ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΤΟ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ 1 ΗΜΈΡΑ ΠΡΊΝ ΤΟ ΣΕΡΒΊΡΟΥΜΕ)).