
Για τη ζύμη η συνταγή είναι της Παλμιρα Αριστου και από τότε που την δοκίμασα δε την αλλάζω με καμιά.
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Περίπου 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Μπορεί και παραπάνω, ανάλογα το ποτήρι σας.
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
4 φέτες κοτόπουλο ψητό αλλαντικό (βάζετε ό,τι σας αρέσει εσάς και όσο σας αρέσει)
Αφράτη όσο δε πάει άλλο!
Υλικά
Για τη ζύμη:
1 ποτήρι γάλα χλιαρό1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Περίπου 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Μπορεί και παραπάνω, ανάλογα το ποτήρι σας.
Για τη γέμιση:
400 γρ τυρί τύπου Φιλαδέλφεια1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
4 φέτες κοτόπουλο ψητό αλλαντικό (βάζετε ό,τι σας αρέσει εσάς και όσο σας αρέσει)
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και αφήνουμε να φουσκώσει.
Ανοίγουμε, γεμίζουμε με τη γέμισή μας και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο, αφού έχουμε αλείψει με αυγό και ρίξει σουσάμι.
Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Γκιαούρη, συνταγή ζύμης Παλμιρα Αριστου
