Τούρτα Ραφαέλο



Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΤΟΥΡΤΑ ΡΑΦΑΕΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Τούρτα Ραφαέλο

Υλικα
9 αυγα
100 γρμ σιμιγδαλι( λιγοτερο απο 1 φλυτζανα)
100 γρμ αλευρι ( λιγοτερο απο 1 φλυτζανα)
2 και 1/2 κγ μπαίικιν
2 βανιλιες
1 ποτηρι του νερου ζαχαρη
Εκτελεση
Χτυπαμε κροκους με ζαχαρη για αρκετη ωρα Σε ενα λεκανακι ανακατευω αλευρι σιμιγδαλι βανιλιες μπαιικιν και ριχνω λιγη μαρεγγα λιγο αλευρι εναλλαξ
Τοποθετω σε βουτυρωμενο ταψακι Νο 28 με λαδοκολλα και ψηνω στους 170° για 1/2 h
Σιροπι
2 και 1/2 ποτηρια ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
Ενα φλυτζανακι γαλα καρυδας βρασιμο 7 λεπτα

Χωριζω σε δυο πατους το παντεσπανι σιροπαρω τον καθε πατο και πασπαλιζω με καρυδα
Κανω μια κρεμα ανθος αραβοσιτου βανιλια με 2 ποτηρια γαλα Νουνου να βρασουν
Σε 1 ποτηρι γαλα καρυδας διαλυω 7 κσ κοφτες ανθος και 7 κσ κοφτες ζαχαρη και το ριχνω στο βρασμενο γαλα σε μετρια φωτια δενω την κρεμα μου αποσυρω ριχνω 1 κροκο αυγου και 2 κσ lurpak και μιση πλακα λευκη σοκολατα ανακατευω να λοιωσουν Αφηνω να κρυωσει ανακατευοντας που και που.
Κανω την σαντιγυ μου με 3 κρεμες γαλακτος Νουνου και μιση φλυτζανα αχνη μολις σταθεροποιηθει ανακατευω την μιση στην κρεμα ανθος
Τωρα παμε στον πρωτο σιροπαρισμενο πατο και στρωνω την μιση κρεμα επανω
Τοποθετω τον δευτερο σιροπαρισμενο πατο επανω κρεμα και την υπολοιπη σαντιγυ
Τελειωνω με το στολισμα
μπολικη καρυδα και μπαλλιτσες ραφαελλο ολοκληρες και κομμενες στην μεση και φυσικα αμυγδαλο πραλινα.