Γιουβαρλάκια φρικασέ



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γιουβαρλάκια φρικασέ

Ένα νοστιμότατο φαγάκι απ' τα "παλιά" σήμερα. Τότε, που με μισό κιλό κιμά έπρεπε να χορτάσει όλη η οικογένεια.
Τα χορταρικά είναι από τον κήπο μας. Μάζεψα ήμερα και άγρια, ότι βρήκα... (ζωχούς, χοιροβότανα, αντίδια, λάπατα, 1 μαρούλι... και μυρωδικά: κρεμυδοπουλα, άνηθο, μαϊντανό, καυκαλιδες) 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε 1 κιλό κιμά με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 αυγό, λίγο άνηθο, 1 κούπα τσ. ρύζι, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι. 
Πλάθουμε κεφτεδάκια, αλευρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα άγρια χόρτα, τα βράζουμε 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε και τσιγαρίζουμε λίγο τα μυρωδικά και το μαρούλι. Προσθέτουμε και τα άλλα χόρτα, ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια.
Στο τέλος αυγοκόβουμε αν θέλουμε.