Τραχανόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Xristos Sofia Katsivelos για ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Τραχανόπιτα

Ο τραχανάς μαζί με την φέτα τα αυγά και το γάλα έκαναν μια πλούσια κρεμώδη γέμιση.
Έφτιαξα οχτώ χειροποίητα φύλλα, τέσσερα πάνω και τέσσερα κάτω, τα ράντισα με λάδι και λίγο βούτυρο για γεύση.
Έγινε απλά υπέροχη! 

Φύλλο
700-800 γρ αλεύρι,μισό κίτρινο μισό γοχ
Ενάμιση ποτήρι ζεστό νερό
Ένα κουταλάκι κοφτό αλάτι
Ένα κουταλάκι κοφτό μπέικιν παουντερ
Ένα φλυντζανάκι καφέ ελαιόλαδο

Γέμιση
500 γρ γάλα
2 μικρές κούπες τραχανά ...της αρεσκείας σας...εγώ έβαλα γλυκό..
3 αυγά
Τρία τέταρτα του κιλού φέτα
Αλάτι, πιπέρι

Βράζω τον τραχανά με λίγο νερό έως ότου γίνει ένας πηχτός χυλός, χωρίς να λασπώσει.
Τον αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Ζυμώνω το φύλλο σε μαλακή ζύμη.
Την κόβω σε οχτώ κομμάτια και τα αφήνω για μια ωρίτσα να ξεκουραστούν.
Προσθέτω στον τραχανά το γάλα, την φέτα χοντροκομμένη τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγω τα φύλλα με την βοήθεια νισεστές.
Στρώνω τέσσερα φύλλα σουρωμένα και λαδωμένα κάτω.
Απλώνω την γέμιση.
Στρώνω τα άλλα τέσσερα φύλλα πάντα σουρωμένα.
Χαράζω την πίτα...την ραντίζω με λάδι και λίγο βούτυρο.
Την ψήνω στους 200 βαθμούς!
Ο ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΕΔΩ ΓΛΥΚΟΣ