Καντουτσίνι (Παξιμάδια αμυγδάλου)



Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou‎ για ΚΑΝΤΟΥΤΣΙΝΙ (ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ) από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καντουτσίνι (Παξιμάδια αμυγδάλου)

ΔΑΓΚΩΝΙΑ, ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΜΎΓΔΑΛΟ

Υλικά :
1 φλιτζάνι ζάχαρη, 
1 φλιτζάνι βούτυρο, 
δυο αυγά, 
3/4 του φλιτζανιού γάλα, 
ένα κουταλάκι κανέλα, 
4 - 5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει, 
δυο φλιτζάνια αμύγδαλα με την φλούδα χοντροκομμένα

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη. 
Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα. 
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι με την κανέλα. 
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. 
Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. 
Χωρίζουμε την ζύμη σε τέσσερα μέρη. 
Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα πατάμε να πλατύνουν και τα χαράζουμε. 
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 30-40 λεπτά. 
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα κόβουμε σε φέτες και τις ξαπλώνουμε στο ταψί. 
Ψήνουμε πάλι για δέκα λεπτά